WTCC Hírblog

Napi rendszerességgel frissülő hírblog a Túraautó Világbajnokság (WTCC) eseményeiről.

Főoldalra

Translate

Facebook

Címkék

alfa (2) anett (7) arai (1) arena (2) ballaszt (13) bamboo (10) barlesi (5) barth (5) bennani (4) beszámoló (3) bmw (4) boardman (6) btcc (9) büntetés (1) cerqui (1) chevrolet (47) chilton (6) coronel (51) corsa (1) corthals (1) couto (1) dahlgren (26) danielsson (1) daste (10) dudukalo (5) életképek (15) engstler (15) eredmények (32) események (5) etcc (49) eurosport (9) fabiani (3) ficza (3) ford (34) fordulók (1) gáspár (5) gene (2) giovanardi (3) gondolatok (2) gumik (1) gyász (1) hang (3) háttér (8) hernandez (2) hírek (3) honda (8) huff (39) hungaroring (2) időmérő (2) infok (1) inside (1) kép (1) közvetítés (11) lada (24) listák (7) loeb (2) lotti (1) lukoil (3) macdowall (3) macdowell (1) magyar (4) menu (26) michelisz (110) monje (5) monteiro (20) monza (1) muller (46) naptár (26) nash (11) ng (6) nissan (1) nykjaer (12) oriola (8) összefoglaló (3) oyoung (22) pályák (1) peugeot (4) player (1) poulsen (3) program (7) proteam (8) rcm (27) roal (5) rydell (4) seat (23) sigacev (2) statisztika (9) stcc (15) str (4) sunred (21) superstars (1) sutil (1) szabályok (16) taniguchi (2) tarquini (22) technika (2) teszt (5) thompson (21) tim (3) tta (3) turkington (8) tutumlú (3) twitter (11) újonc (11) unicorse (19) vaillant (1) video (126) villa (19) volvo (29) wéber (31) wiechers (10) yokohama trophy (2) zanardi (9) zengő (47) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • argu fisto: Hát én kicsit sajnálom, hogy elköltözik az oldal, úgy megszoktam! Már október óta rendszeres olvas... (2012.05.26. 19:07) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • Lanti_WTCC: @korzo: Meg fogjuk változtatni a kommentek színét, és megpróbálom úgy kialakítani, hogy ne csak FB... (2012.05.26. 16:28) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: Mondjuk ez nem is akkora baj, mert úgyis olvashatatlanok a hozzászólások (OS-X, Safari és Firefox ... (2012.05.26. 13:36) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: fészbúk nélkül nem lehet ott hozzászólni?! (2012.05.25. 22:26) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • : Az a film szörnyű volt. De a képregények jók, volt pár számhoz szerencsém, ha a magyar ifjak is va... (2012.05.25. 21:35) Menu új szerepben
  • Utolsó 20

Norbi a tanpálya új "arca"

2012.03.27. 17:00 Lanti_WTCC

Tegnap a Hungaroringen jártunk, ahol Michelisz Norbi egy igen megtisztelő feladatot kapott. Íme a hivatalos tájékoztatás az eseményről. Aztán később egy kis interjú is érkezik, csak várjatok türelemmel. :)

A Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum vezetése nemcsak azokra gondol, akik kilátogatnak a Hungaroringre, hanem minél szélesebb körben szeretné megnyerni az embereket a biztonságos közlekedésért kampányához. Egyrészt minél több felsőfokú intézménnyel veszik fel a kapcsolatot, hogy azok rendezvényeibe bekapcsolódva a lehető legtöbb fiatalhoz eljuttassák felvilágosító programjaikat, másrészt olyan ismert sportolókat nyernek meg a Tanpálya arcának, akiknek véleményére, tanácsaira odafigyel valamennyi korosztály.

„Azt vallom, hogy a jó vezetéstechnika elsajátítása hosszú évek fáradságos munkájának eredménye. Elengedhetetlennek tartom azt, hogy aki az utakon közlekedik, időközönként ellátogasson a Hungaroringen található vezetéstechnikai tanpályára, és ott tesztelje, fejlessze tudását. Ma is őszintén remélem, hogy a kampány célcsoportja, a felnövekvő generáció nemcsak egy jó kalandként vett és vesz rész az eseménysorozat egy-egy állomásán, hanem azért, mert valóban a biztonságos közlekedés elsajátítása a céljuk” – állította Herczig Norbert, hazánk 2009-es abszolút rallye bajnoka, aki tavaly a Tanpálya arcaként járult hozzá tudásával és tapasztalataival a fiatalok közlekedési moráljának javításához, a felelősségteljes és balesetmentes közlekedés eléréséhez.

Herczig Norbert örömmel adta át a képzeletbeli stafétabotot a tavalyi évben a legnépszerűbb sportolónak választott Michelisz Norbertnek és a legeredményesebb magyar női motorversenyzőnek, Kovács Nikinek, és bízik abban, hogy ez a két tehetséges sportoló ugyanolyan lelkesedéssel és a megfontoltsággal adja majd tovább tudását a kampányban érintett korosztályoknak, mint ahogyan azt 2011-ben ő tette.

„A biztonságos közlekedésre való felhívást mindig is fontos feladatomnak tartottam, és ezt egészen kicsi koromtól a családomban is megtapasztaltam.  Édesanyám révén pici korom óta azt hallom, hogy megfelelő védőfelszerelés – sisak, zárt ruha, kesztyű, gerincvédő – nélkül sosem ülünk motorra, mert elég egy pillanatnyi kihagyás, akár egy másik fél részéről, és máris ott a baj” – ecsetelte Kovács Niki.

Motorversenyzőként természetesen a hétköznapokon sem tud kibújni a bőréből, így a közúti közlekedésben is az autós-motoros viszonyt figyeli leginkább. Meglátása szerint az utóbbi pár évben sokat változott a helyzet, de még bőven van hova fejlődnie mindkét félnek a közúti forgalomban.

„A biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen, hogy uralni tudjuk járművünket. Ezért is fontos egy olyan vezetéstechnikai centrum, mint a Hungaroringen található, amely rövidesen immár kiegészül a motorosoknak épített tanpályából is, ahol ők is életszerű viszonyok között gyakorolhatnak el szituációkat, ezzel is fejlesztve tudásukat” – vallott Niki.

Michelisz Norbert szerint egy, a közúton elkövetett hiba akár az utolsó is lehet az ember életében, így nagy örömmel vállalta el a felkérést, hogy a tanpálya arcaként kampányoljon a biztonságos vezetésért, aminek a kérdésköre kiemelt témaként kell, hogy szerepeljen, főleg a fiatal és kezdő vezetők körében.

„A jogosítvány megszerzéséhez szükséges vizsgák manapság ugyan felkészítik a kezdőket a forgalomban várható helyzetekre, de a legritkább esetben kapnak a kezdő sofőrök gyakorlati jellegű ízelítőt a vészhelyzetekben tanúsítandó helyes viselkedésről. A tanpályán kockázatmentesen gyakorolható a helyes viselkedés ezekben a helyzetekben nem csak kezdő sofőröknek, hanem olyanoknak is, akik gyakorlottabbak, de szeretnék megtudni, hogy valójában mennyire felkészültek arra, ha valami váratlan történik velük az utakon” – ismertette a WTCC világbajnokság magyar klasszisa.

Címkék: michelisz

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása