WTCC Hírblog

Napi rendszerességgel frissülő hírblog a Túraautó Világbajnokság (WTCC) eseményeiről.

Főoldalra

Translate

Facebook

Címkék

alfa (2) anett (7) arai (1) arena (2) ballaszt (13) bamboo (10) barlesi (5) barth (5) bennani (4) beszámoló (3) bmw (4) boardman (6) btcc (9) büntetés (1) cerqui (1) chevrolet (47) chilton (6) coronel (51) corsa (1) corthals (1) couto (1) dahlgren (26) danielsson (1) daste (10) dudukalo (5) életképek (15) engstler (15) eredmények (32) események (5) etcc (49) eurosport (9) fabiani (3) ficza (3) ford (34) fordulók (1) gáspár (5) gene (2) giovanardi (3) gondolatok (2) gumik (1) gyász (1) hang (3) háttér (8) hernandez (2) hírek (3) honda (8) huff (39) hungaroring (2) időmérő (2) infok (1) inside (1) kép (1) közvetítés (11) lada (24) listák (7) loeb (2) lotti (1) lukoil (3) macdowall (3) macdowell (1) magyar (4) menu (26) michelisz (110) monje (5) monteiro (20) monza (1) muller (46) naptár (26) nash (11) ng (6) nissan (1) nykjaer (12) oriola (8) összefoglaló (3) oyoung (22) pályák (1) peugeot (4) player (1) poulsen (3) program (7) proteam (8) rcm (27) roal (5) rydell (4) seat (23) sigacev (2) statisztika (9) stcc (15) str (4) sunred (21) superstars (1) sutil (1) szabályok (16) taniguchi (2) tarquini (22) technika (2) teszt (5) thompson (21) tim (3) tta (3) turkington (8) tutumlú (3) twitter (11) újonc (11) unicorse (19) vaillant (1) video (126) villa (19) volvo (29) wéber (31) wiechers (10) yokohama trophy (2) zanardi (9) zengő (47) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • argu fisto: Hát én kicsit sajnálom, hogy elköltözik az oldal, úgy megszoktam! Már október óta rendszeres olvas... (2012.05.26. 19:07) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • Lanti_WTCC: @korzo: Meg fogjuk változtatni a kommentek színét, és megpróbálom úgy kialakítani, hogy ne csak FB... (2012.05.26. 16:28) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: Mondjuk ez nem is akkora baj, mert úgyis olvashatatlanok a hozzászólások (OS-X, Safari és Firefox ... (2012.05.26. 13:36) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: fészbúk nélkül nem lehet ott hozzászólni?! (2012.05.25. 22:26) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • : Az a film szörnyű volt. De a képregények jók, volt pár számhoz szerencsém, ha a magyar ifjak is va... (2012.05.25. 21:35) Menu új szerepben
  • Utolsó 20

Michelisz Norbi interjú

2011.10.10. 19:02 Lanti_WTCC

Szombaton megnyílt a Zengő-Dension hivatalos ruházati üzlete a Nagyszőllős utcában, a Zengő Gumiszerviz fölött. Ez alkalomból a csapat egy kötetlen hangulatú szurkolói találkozót szervezett, ahova a blogíró sajnos nem jutott el (ezúttal floorballt közvetített). Ott járt viszont Bakay Botond, az autósportok megszállott rajongója, és egy terjedelmesebb interjút is készített Norbival. Íme a beszélgetés:

 

Először kérlek értékeld az idei szezont. 

Összességében azt kell mondanom, hogy körülbelül azon az úton járunk, mint amit a szezon előtt elterveztünk. Lehetett volna egy nagyon picivel sikeresebb is az évad, ugye a legutóbbi futamon (Valencia) is nagyon közel voltam egy dobogós helyezéshez, az azt megelőző németországi futamon pedig egy futamgyőzelemhez, de összességében a dobogós helyezést, mint célt, sikerült elérni a Hungaroringen. Nagyon, nagyon szeretnék még egy futamgyőzelmet szerezni a dobogós hely mellé. A legfontosabb célt, amit kitűztünk, hogy megnyerjük a nem gyári pilóták különértékelését, és azt gondolom, hogy mivel csak minimális lemaradással vagyok második, a fennmaradó három hétvégén lesz is esélyem erre. Azt is el kell mondanom, hogy voltak hibák évközben, de összességében szerintem pont ott tartunk, mint amire az év elején számíthattunk. Tehát bár nem vagyok teljesen az, de legalább nagyjából elégedett lehetek, mert azt érzem, hogy egyre jobban összeszokom az autóval, és hamarosan képes lehetek további futamgyőzelmekért harcolni.
  
 
És mégis mennyi esélyt látsz arra a győzelemre?

Igazából abszolút látok rá esélyt. Oscherslebenben is látszott, hogy csak a hiba miatt hiúsult meg a siker. Sajnos az első futamokon viszonylag kevés esély mutatkozik rá, mert ha a nyers tempót nézzük, akkor a Chevrolet nagyon-nagyon erősnek tűnik. Ám én azt gondolom, hogy egy második futamon, egy jó állórajttal és egy olyan pályán, ahol nehezebb előzni, abszolút elképzelhető, hogy futamot tudok nyerni.

Mindig történik valami balszerencse a hétvégéken, ezt hogyan tudod kezelni?
 
Azaz igazság, hogy nem feltétlenül mindig balszerencséről van szó. Szerintem az utóbbi időben is inkább az én autóval kapcsolatos rutintalanságomnak volt köszönhető egy-egy hiba, de nem számítottunk arra, hogy könnyű lesz év elején. Nagyon, nagyon jól indult a szezon, tehát úgy látszott, hogy hamar jönnek az eredmények, aztán belekerültünk egy kisebb hullámvölgybe, amiből jelenleg is kapaszkodunk kifelé. Fel voltunk készülve, hogy körülbelül mi vár ránk, és hogy nagyon nehéz lesz, úgyhogy csak azt tudom mondani: biztos, hogy hasonló úton fogjuk folytatni tovább, és nem zökkenünk ki a ritmusból.
 
 
Három hétvége öt hét alatt; hogy oldjátok meg logisztikailag? Hazajöttök valamikor?

Japánba tizenhetedikén utazunk, onnan még hazajövünk, de Kínából már nem. Ez így nem annyira fárasztó, olcsóbb is, és talán lesz időnk nézelődni itt-ott Ázsiában, mint tavaly. Meg Makaó úgyis közel van onnan, felesleges hazajönni.

Hogy telt, telik a "szünet"?

Nagyon-nagyon stresszes most a szünetem, mert ugye elkezdtem lent Pécsen a Közgázon mesterképzésen a pénzügyszakot. Most megpróbálom az időmet úgy beosztani, hogy a lehető legtöbbet legyek az iskolában, mert november nagy részében versenyezni fogok. Úgyhogy mostanság nem nagyon hiányozhatok. Ha éppen nincs suli, akkor próbálok minél több feladatot egy napra besűrítni. Sokszor, ha éppen nem az egyetemen vagyok, az egész napomat Budapesten töltöm.
 
Azért ugye pihenni is van időd?

Mostanság nem sokat. Most megfogadtam, hogy a jövő hét második fele és a hétvégém pihenéssel fog telni, mert tizenhetedikén már utazunk már Japánba. Megpróbálom úgy beosztani az időmet, hogy lehetőleg csak a hétvégén esedékes futamomra összpontosíthassak.
 

 
A Hungaroring megint bekerült a naptárba, mit vársz a jövő évi hétvégétől?

Nagyon-nagyon várom a jövő évi hungaroringi futamot. Az biztos, hogy hatalmas élmény lesz ismét hazai közönség előtt versenyezni. A pályát magát nagyon-nagyon szeretem! Az látszott idén is, hogy a pályaismeret jelent valamennyi előnyt számomra, és én arra számítok, hogy ha jövőre ez az előny egy picit csökkeni is fog, még akkor is marad valamennyi. A hazai közönség és a pályaismeret sokat segíthet. Mindez azt súgja számomra, hogy egy jó hétvége elé nézhetek. Az egész szezonra még nem merek jósolni.
 
A fotókat Bakay László készítette.

Címkék: michelisz

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása