WTCC Hírblog

Napi rendszerességgel frissülő hírblog a Túraautó Világbajnokság (WTCC) eseményeiről.

Főoldalra

Translate

Facebook

Címkék

alfa (2) anett (7) arai (1) arena (2) ballaszt (13) bamboo (10) barlesi (5) barth (5) bennani (4) beszámoló (3) bmw (4) boardman (6) btcc (9) büntetés (1) cerqui (1) chevrolet (47) chilton (6) coronel (51) corsa (1) corthals (1) couto (1) dahlgren (26) danielsson (1) daste (10) dudukalo (5) életképek (15) engstler (15) eredmények (32) események (5) etcc (49) eurosport (9) fabiani (3) ficza (3) ford (34) fordulók (1) gáspár (5) gene (2) giovanardi (3) gondolatok (2) gumik (1) gyász (1) hang (3) háttér (8) hernandez (2) hírek (3) honda (8) huff (39) hungaroring (2) időmérő (2) infok (1) inside (1) kép (1) közvetítés (11) lada (24) listák (7) loeb (2) lotti (1) lukoil (3) macdowall (3) macdowell (1) magyar (4) menu (26) michelisz (110) monje (5) monteiro (20) monza (1) muller (46) naptár (26) nash (11) ng (6) nissan (1) nykjaer (12) oriola (8) összefoglaló (3) oyoung (22) pályák (1) peugeot (4) player (1) poulsen (3) program (7) proteam (8) rcm (27) roal (5) rydell (4) seat (23) sigacev (2) statisztika (9) stcc (15) str (4) sunred (21) superstars (1) sutil (1) szabályok (16) taniguchi (2) tarquini (22) technika (2) teszt (5) thompson (21) tim (3) tta (3) turkington (8) tutumlú (3) twitter (11) újonc (11) unicorse (19) vaillant (1) video (126) villa (19) volvo (29) wéber (31) wiechers (10) yokohama trophy (2) zanardi (9) zengő (47) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • argu fisto: Hát én kicsit sajnálom, hogy elköltözik az oldal, úgy megszoktam! Már október óta rendszeres olvas... (2012.05.26. 19:07) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • Lanti_WTCC: @korzo: Meg fogjuk változtatni a kommentek színét, és megpróbálom úgy kialakítani, hogy ne csak FB... (2012.05.26. 16:28) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: Mondjuk ez nem is akkora baj, mert úgyis olvashatatlanok a hozzászólások (OS-X, Safari és Firefox ... (2012.05.26. 13:36) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: fészbúk nélkül nem lehet ott hozzászólni?! (2012.05.25. 22:26) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • : Az a film szörnyű volt. De a képregények jók, volt pár számhoz szerencsém, ha a magyar ifjak is va... (2012.05.25. 21:35) Menu új szerepben
  • Utolsó 20

Huff felveszi a kesztyűt

2011.09.19. 21:36 Lanti_WTCC

Az év első felében még Rob Huffról szólt a Túraautó Világbajnokság. A brit fiú élete formájában versenyzett, legnagyobb, sőt talál egyetlen riválisa, a címvédő Yvan Muller pedig sorra futotta az elszúrt vagy balszerencsés futamokat. Aztán a nyár elhozta a változást. Nem mondanám, hogy Huff jelentősen visszaesett volna, de az tény, hogy Muller megtalálta legjobb formáját, és elkezdte a hátrány ledolgozását. A legutóbbi 6 futamból 5-öt megnyert, és Valenciában átvette a vezetést csapattársától. Huffot azonban ez csöppet sem hatja meg, ő továbbra is bízik magában. Terveiről és helyzetéről részletesebben is beszélt a Motorsport-Total magazinnak.

Rob, elkezdődött az idény utolsó szakasza, de Valencia után elveszítetted a vezetést a bajnokságban.

"Igen, éppen ezért egy erős befejezésre lesz szükségem. Először is meg kell vizsgálnunk, hogy az elmúlt hétvégék során miért voltam rendre lassabb, mint Yvan. Két tizedről van szó, ám az év első felében ez még előnyként jelent meg nálam. Keményen kell dolgoznom, hogy visszatérjek ahhoz az állapothoz. Küzdeni fogok, sőt annál is többet. Még nem veszett el semmi, Yvan csak 16 ponttal vezet, és egy győzelemért 25-öt adnak."

Milyen lelki állapotban vagy most? Van benned feszültség, ha arra gondolsz, ami korábban közted és Yvan között történt?

"Nem, egyáltalán nincs. Sajnos tényleg volt pár eset, amiről végül a versenyigazgató döntött. Különböző szabálytalanságokért különböző büntetéseket szabtak ki, néha helyesen, néha hibásan. Sajnos sok nézőt zavartak ezek az ügyek. Nem könnyű helyzet, de nem sokat tehetsz ellene. Például ott van az én esetem a valenciai első versenyen. Meg volt kötve a kezem, semmit sem tehettem, hogy megváltoztassam a felügyelők véleményét. Ez van, teszem a dolgom tovább. Eddig minden hétvégén a legjobbamat nyújtottam, és amíg ez így marad, addig minden rendben. Minden versenyt befejeztem idén, és ha nem tévedek, 8.-nál sosem végeztem hátrébb. A 2011-es eddig egy hihetetlenül jó szezon számomra."

(Valójában Huff túl szigorú magával, hiszen a legrosszabb idei helyezésének két 6. hely számít.)

A hátralévő 6 futam során a higgadtságon és a tapasztalaton múlik majd minden?

"Nem, szerintem egyszerűen csak nyomás alatt kell tartanom Yvant, és újra megtalálni azt a sebességet, ami az év elején megvolt. Talán egy picit elakadtunk a beállítások terén, talán egy picit túl okosak akartunk lenni. A valenciai időmérő után például szándékosan egyszerű beállításokat használtunk, és az autóm azonnal olyan gyors lett, mint Yvané. Úgy tűnik, működik a dolog, és még mindig van esélyem a bajnoki címre."

Beszéljünk arról, hogy a Chevrolet lett a gyártók bajnoka, és az első olyan márka, amely már Európában bebiztosította az elsőségét.

"Az idei évet kivételes módon uraltuk. Ez annak köszönhető, hogy tökéletesen felkészültünk erre a szezonra. Mindenkinél többet dolgoztunk a kocsi fejlesztésén, és mindhárom Chevrolet pilóta hónapokkal a bajnokság kezdete előtt kipróbálhatta az új autót. Azért valószínűleg nagyon csalódottak lennénk, ha nem így állna a bajnokság, mint most. Az pedig nem a mi hibánk, és nem is a mi problémánk, hogy más gyártók lemaradtak mögöttünk a fejlesztésben. Ez a helyzet csak azt mutatja, hogy az RML és a Chevrolet milyen jól képes kezelni a problémákat."

Tetszik a jelenlegi helyzet, vagy inkább további ellenfeleknek örülnél jobban?

"Természetesen jót tenne a WTCC-nek, ha nagyobb lenne a küzdelem a bajnoki címért, de ettől függetlenül elégedett vagyok a teljesítményünkkel."

 

Címkék: huff muller

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása