WTCC Hírblog

Napi rendszerességgel frissülő hírblog a Túraautó Világbajnokság (WTCC) eseményeiről.

Főoldalra

Translate

Facebook

Címkék

alfa (2) anett (7) arai (1) arena (2) ballaszt (13) bamboo (10) barlesi (5) barth (5) bennani (4) beszámoló (3) bmw (4) boardman (6) btcc (9) büntetés (1) cerqui (1) chevrolet (47) chilton (6) coronel (51) corsa (1) corthals (1) couto (1) dahlgren (26) danielsson (1) daste (10) dudukalo (5) életképek (15) engstler (15) eredmények (32) események (5) etcc (49) eurosport (9) fabiani (3) ficza (3) ford (34) fordulók (1) gáspár (5) gene (2) giovanardi (3) gondolatok (2) gumik (1) gyász (1) hang (3) háttér (8) hernandez (2) hírek (3) honda (8) huff (39) hungaroring (2) időmérő (2) infok (1) inside (1) kép (1) közvetítés (11) lada (24) listák (7) loeb (2) lotti (1) lukoil (3) macdowall (3) macdowell (1) magyar (4) menu (26) michelisz (110) monje (5) monteiro (20) monza (1) muller (46) naptár (26) nash (11) ng (6) nissan (1) nykjaer (12) oriola (8) összefoglaló (3) oyoung (22) pályák (1) peugeot (4) player (1) poulsen (3) program (7) proteam (8) rcm (27) roal (5) rydell (4) seat (23) sigacev (2) statisztika (9) stcc (15) str (4) sunred (21) superstars (1) sutil (1) szabályok (16) taniguchi (2) tarquini (22) technika (2) teszt (5) thompson (21) tim (3) tta (3) turkington (8) tutumlú (3) twitter (11) újonc (11) unicorse (19) vaillant (1) video (126) villa (19) volvo (29) wéber (31) wiechers (10) yokohama trophy (2) zanardi (9) zengő (47) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • argu fisto: Hát én kicsit sajnálom, hogy elköltözik az oldal, úgy megszoktam! Már október óta rendszeres olvas... (2012.05.26. 19:07) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • Lanti_WTCC: @korzo: Meg fogjuk változtatni a kommentek színét, és megpróbálom úgy kialakítani, hogy ne csak FB... (2012.05.26. 16:28) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: Mondjuk ez nem is akkora baj, mert úgyis olvashatatlanok a hozzászólások (OS-X, Safari és Firefox ... (2012.05.26. 13:36) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: fészbúk nélkül nem lehet ott hozzászólni?! (2012.05.25. 22:26) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • : Az a film szörnyű volt. De a képregények jók, volt pár számhoz szerencsém, ha a magyar ifjak is va... (2012.05.25. 21:35) Menu új szerepben
  • Utolsó 20

Norbi a Yokohama kupáról

2011.11.20. 20:27 Lanti_WTCC

Nem a balul sikerült makaói hétvégén úszott el a Yokohama Drivers’ Trophy bajnoki címe, mondta Michelisz Norbert, aki szerint a pénteki időmérő után már sejteni lehetett, hogy a középmezőnyből indulva nem sok jóra számíthat. Michelisz megismételte tavalyi eredményét.

Kevés esély volt arra, hogy az elmúlt hónapok viszontagságai után Michelisz Norbert Makaóban megnyerheti a Yokohama Drivers’ Trophy 2011-es kiírását, a magyar versenyző és csapata viszont mindent megtett annak érdekében, hogy a kiszámíthatatlan utcai helyszínen utolérjék a pontverseny élén álló Kristian Poulsent. A bravúrt viszont ezúttal nem sikerült véghez vinni.

Michelisz Norbert a tavalyi évhez hasonlóan idén is a kilencedik helyet szerezte meg a Túraautó Világbajnokság összetett pontversenyében, a Yokohama Drivers’ Trophy-ban viszont a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt végül a negyedik pozícióban zárt. Michelisz a futam után elmondta, már a pénteki időmérő után számított arra, hogy idén le kell mondania a címről.

„Egy jó időmérő után több esélyünk lett volna, de sejtettük, hogy szinte semmi esélyünk nincs a bajnoki címre, ráadásul az összes közvetlen rivális is messze előlem tudott indulni, úgyhogy pénteken már meg volt pecsételve a sorsunk” – nyilatkozta Michelisz.

A Zengő Dension Team pilótája az egész hétvége folyamán jól teljesített a makaói utcai pályán, az időmérő edzésen is közel állt ahhoz, hogy továbbjusson a Q2-be, viszont mindkét utolsó gyors körét kénytelen volt sárga zászló miatt megszakítani, így nem tudott mit tenni a kiesés ellen. A futamokon aztán az üldözőbolyban ragadt, de Michelisz úgy véli, nem Makaóban úszott el a bajnoki cím.

„Szerencsétlen futam volt, de nem itt ment el a bajnoki cím” – mondta Michelisz, aki két héttel ezelőtt egy biztos negyedik helyet volt kénytelen feladni fékhiba miatt, korábban pedig balesetek és büntetések is megtizedelték a megszerezhető pontjai számát.

A fék ezúttal is gondot okozott Michelisz számára, mivel a magyar versenyző a Yokohama Drivers’ Trophy harmadik helyét érő hatodik pozícióban autózott a makaói második futamon, de kénytelen volt elengedni ellenfeleit, így végül lecsúszott az értékelés dobogójáról.

„Összességében jó lett volna a hatodik helyen célba érni, de óriási szerencse kellett volna hozzá a fékprobléma miatt, ezért egyre jobban visszaestem, sőt egyszer a szalagkorlátnak is nekicsúsztam. Nagyon küzdelmes volt a második futam vége és összességében nem gondolom, hogy ebben ma több lett volna.”

Michelisz az első futamon sem volt szerencsésebb, hiszen a rajtnál éppen, hogy el tudta kerülni Andre Couto összetört autóját, de a Yokohama Drivers’ Trophy-t vezető Kristian Poulsen elé tudott kerülni, ami minimálisra csökkentette az addigra már egyébként is csekély esélyeket.

„Nagyon meleg helyzet volt. Viszonylag sokkal történt előttem az eset, mégis, amikor odaértem, pont akkor állt keresztbe előttem az úton. A szerencse mellettem volt, hogy ki tudtam kerülni, nem is voltam biztos abban, hogy el tudok-e menni mellette.”

„Sajnos emiatt vesztettem egy helyet, pont Kristian Poulsen előzött meg és tudtam, hogy nagyon nehéz dolgom lesz, ha életben akarom tartani az esélyeimet. Az első futamon nem is voltam elég gyors ahhoz, hogy támadni tudjam. Kis szerencsével végül feljöttem a 8. helyre, ami a 11-ről nem is lett volna rossz, de nekünk mégis kevés volt.”

A vártnál nehezebb második félidő ellenére Michelisz Norbert a tavalyi szezonhoz hasonlóan a kilencedik helyet szerezte meg és a szezon kezdeti szakaszában a minimális tesztelési lehetőségek ellenére is rendszeresen harcban volt a privát értékelés első helyéért, illetve gyakran ő volt a leggyorsabb BMW-s versenyző is.

Forrás: michelisz.net

Címkék: michelisz

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása