WTCC Hírblog

Napi rendszerességgel frissülő hírblog a Túraautó Világbajnokság (WTCC) eseményeiről.

Főoldalra

Translate

Facebook

Címkék

alfa (2) anett (7) arai (1) arena (2) ballaszt (13) bamboo (10) barlesi (5) barth (5) bennani (4) beszámoló (3) bmw (4) boardman (6) btcc (9) büntetés (1) cerqui (1) chevrolet (47) chilton (6) coronel (51) corsa (1) corthals (1) couto (1) dahlgren (26) danielsson (1) daste (10) dudukalo (5) életképek (15) engstler (15) eredmények (32) események (5) etcc (49) eurosport (9) fabiani (3) ficza (3) ford (34) fordulók (1) gáspár (5) gene (2) giovanardi (3) gondolatok (2) gumik (1) gyász (1) hang (3) háttér (8) hernandez (2) hírek (3) honda (8) huff (39) hungaroring (2) időmérő (2) infok (1) inside (1) kép (1) közvetítés (11) lada (24) listák (7) loeb (2) lotti (1) lukoil (3) macdowall (3) macdowell (1) magyar (4) menu (26) michelisz (110) monje (5) monteiro (20) monza (1) muller (46) naptár (26) nash (11) ng (6) nissan (1) nykjaer (12) oriola (8) összefoglaló (3) oyoung (22) pályák (1) peugeot (4) player (1) poulsen (3) program (7) proteam (8) rcm (27) roal (5) rydell (4) seat (23) sigacev (2) statisztika (9) stcc (15) str (4) sunred (21) superstars (1) sutil (1) szabályok (16) taniguchi (2) tarquini (22) technika (2) teszt (5) thompson (21) tim (3) tta (3) turkington (8) tutumlú (3) twitter (11) újonc (11) unicorse (19) vaillant (1) video (126) villa (19) volvo (29) wéber (31) wiechers (10) yokohama trophy (2) zanardi (9) zengő (47) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • argu fisto: Hát én kicsit sajnálom, hogy elköltözik az oldal, úgy megszoktam! Már október óta rendszeres olvas... (2012.05.26. 19:07) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • Lanti_WTCC: @korzo: Meg fogjuk változtatni a kommentek színét, és megpróbálom úgy kialakítani, hogy ne csak FB... (2012.05.26. 16:28) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: Mondjuk ez nem is akkora baj, mert úgyis olvashatatlanok a hozzászólások (OS-X, Safari és Firefox ... (2012.05.26. 13:36) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: fészbúk nélkül nem lehet ott hozzászólni?! (2012.05.25. 22:26) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • : Az a film szörnyű volt. De a képregények jók, volt pár számhoz szerencsém, ha a magyar ifjak is va... (2012.05.25. 21:35) Menu új szerepben
  • Utolsó 20

Zengős értékelés - Makaó

2011.11.20. 20:21 Lanti_WTCC

Az az érdekes, hogy az első pofonra szokták mondani, hogy a legnagyobb. Dehogy! Csak figyeljetek! Muller a világbajnok, Norbi végül a kilencedik! Ahhoz képest, hogy a privát értékelés bajnoki címéért jöttünk, nehezen lehet érthető, hogy lettünk végül „csak” a negyedikek, de, sajnos még az összesítésben is vesztettünk pozíciót, de a tavalyi 9. helyet ismét elhoztuk.

Úgy volt ma szerencsénk, hogy nem volt és most csak annak örülünk, hogy hazamehetünk a szeretteinkhez. Elfáradtunk lelkileg, fizikailag, kemény szezon volt.
Az első futam alig volt izgalmasabb, mint tavaly Marrakesh-ben. Talán annyival volt ez most jobb, hogy kicsit kevesebbet ment a Safety Car elől, de így is kínosan hosszú körökön keresztül lassította a mezőnyt kényszerből persze.

Az első futam rajtja jól sikerült, a 11. helyről indult Norbi, szépen tartotta a pozícióját, ám az első balesetre csak pár kanyart kellett várni. A balhé a középmezőnyben volt, Menu és Couto akadtak össze, csak úgy, mint tegnap. Szerencsénk volt, így voltunk pechesek. Ezt is csak mi tudjuk. Szerencse volt, mert Couto pont Norbi elé forgott ki a csattanás után, így egy hajszálon múlt, hogy egy telitalálatot nem helyezett el rajta, erős fék után, sikerült kikerülni. Na, eddig a szerencse.

Norbi fékezését a mögötte haladók kihasználták és teligázon elhúztak a tömörülés mellett. Norbi utánuk, de ketten is elénk kerültek, és a legfájóbb, hogy Poulsen is, akit mögöttünk kellett volna tudnunk. Nem ez lett. Ha igazán szerencsétlenek lettünk volna elütjük Coutot és törik minden, így „csak” az esély szállt el.

A dráma csak most jön. Azzal, hogy Norbit Engstler is megelőzte és dupla pontokat lehet szerezni, pillanatok alatt felzárkózott a pontversenyben. A legdurvább ugrást Nykjaer vitte véghez, hiszen a privát értékelést ő nyerte, így dupla pontokkal elénk ugrott a vébé tabellán.

A Safety Car jött másodszor is, O’Young és Bennani ütközésénél, szegény sárga Chevy ugrott egy indiánfejest a korlátba, majd kis szüttyögés után a hozzáragadt Bennani kiparkolt a szorítóból és útnak eredt ismét, de ez már minket végképp nem érdekel. Végül a nyolcadikak lettünk, előzni nem tudtunk, csak a csodára várhattunk.
A második futamban ismét jól rajtolt Norbi és egészen a hatodik helyig szalad előre, maga mögé szorítva Engstlert, így már csak Nykjaert kellett volna elérni, de ő nagyon messze volt, hogy erre reális esélyünk legyen. A utolsó körben elromlott a fék, Norbi küzdött az autóval a féktávokon miközben Engstler elhúzott és még ketten. Szomorúan vettük tudomásul, hogy semmit sem tehetünk már érte.

Nem csupán a privát bajnokság ment el, de még a tabellán is vesztettünk egy helyet, így végül a tavalyi helyezésünket tudtuk hozni. A privát értékelés negyedik helyét, szóba sem merem már hozni. Úgy csúszott ki alólunk ez a hétvége, hogy csak pislogtunk.

Hát, így sikerült az év egy tisztán magyar csapattal. Infókat nem kaptunk az új autóhoz, szponzoraink szorulnak a gazdasági cunamiban, lehetetlenül alacsony költségvetéssel, pech-szériával idén idáig jutottunk.

Köszönjük, hogy szurkoltatok, köszönjük, hogy kitartottatok. Ne csüggedjünk, ekkora erőforrásból eddig lehet jutni. A tehetség, a lelkesedés, a szív itt van, nagyobb mint bárhol, de vannak korlátok, amiket összefogással lehet csak átlépni. Addig sajnos csak középmezőnyben tudunk csak küzdeni, miközben világos mindenkinek, hogy a tehetségünk messzebb repítene. Most eddig repültünk.

Forrás: zengomotorsport.hu

Címkék: michelisz

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2011.11.21. 18:02:20

Háát, sajnos sok lehetőség úszott el az idén a sok kisebb/nagyobb hiba miatt, de reméljük levonja mindenki a helyes következtetést. Norbi nyerhetett volna futamot(futamokat) is akár, és ha minden jól alakult volna számításaim szerint a vb-n a hatodik hely meglett volna és közel lehetett volna Tarquinihez. Gondolom kielemzik, hogy miért nem így alakult a dolog, és levonják a helyes következtetéseket. Amin még változtatni kéne, hogy nem lenne szabad hagyni, hogy második Talmát csináljanak belőle. Úgy értem klassz lenne ha vb lenne, de nem kéne túlsztárolni ill. lesajnálni ellenfeleit (nem neki, hanem a médiának), mint ahogy az szerintem pl. Coronell vagy más BMW-sek vonatkozásában történt. Jövőre biztos nehezebb év jön, hiszen elvileg lesz gyári Ford és Volvo, a BMW viszont tudtommal nem sokat fog fejleszteni (bár az Alfák egy profi háttérrel elég jól bírták a gyár kivonulása után is).

Gondolom főleg a pénzen múlik a dolog, de hasznos lehetne egy csapattárs Norbi mellé. Pl. Kiss Norbi vagy Wégé, esetleg ahogy egy másik hír alatt írtam, esetleg együttműködhetnének egy tapasztaltabb csapattal.

f1mate2 2011.11.21. 20:25:01

Wéber Gábor mehetne?
süti beállítások módosítása