WTCC Hírblog

Napi rendszerességgel frissülő hírblog a Túraautó Világbajnokság (WTCC) eseményeiről.

Főoldalra

Translate

Facebook

Címkék

alfa (2) anett (7) arai (1) arena (2) ballaszt (13) bamboo (10) barlesi (5) barth (5) bennani (4) beszámoló (3) bmw (4) boardman (6) btcc (9) büntetés (1) cerqui (1) chevrolet (47) chilton (6) coronel (51) corsa (1) corthals (1) couto (1) dahlgren (26) danielsson (1) daste (10) dudukalo (5) életképek (15) engstler (15) eredmények (32) események (5) etcc (49) eurosport (9) fabiani (3) ficza (3) ford (34) fordulók (1) gáspár (5) gene (2) giovanardi (3) gondolatok (2) gumik (1) gyász (1) hang (3) háttér (8) hernandez (2) hírek (3) honda (8) huff (39) hungaroring (2) időmérő (2) infok (1) inside (1) kép (1) közvetítés (11) lada (24) listák (7) loeb (2) lotti (1) lukoil (3) macdowall (3) macdowell (1) magyar (4) menu (26) michelisz (110) monje (5) monteiro (20) monza (1) muller (46) naptár (26) nash (11) ng (6) nissan (1) nykjaer (12) oriola (8) összefoglaló (3) oyoung (22) pályák (1) peugeot (4) player (1) poulsen (3) program (7) proteam (8) rcm (27) roal (5) rydell (4) seat (23) sigacev (2) statisztika (9) stcc (15) str (4) sunred (21) superstars (1) sutil (1) szabályok (16) taniguchi (2) tarquini (22) technika (2) teszt (5) thompson (21) tim (3) tta (3) turkington (8) tutumlú (3) twitter (11) újonc (11) unicorse (19) vaillant (1) video (126) villa (19) volvo (29) wéber (31) wiechers (10) yokohama trophy (2) zanardi (9) zengő (47) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • argu fisto: Hát én kicsit sajnálom, hogy elköltözik az oldal, úgy megszoktam! Már október óta rendszeres olvas... (2012.05.26. 19:07) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • Lanti_WTCC: @korzo: Meg fogjuk változtatni a kommentek színét, és megpróbálom úgy kialakítani, hogy ne csak FB... (2012.05.26. 16:28) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: Mondjuk ez nem is akkora baj, mert úgyis olvashatatlanok a hozzászólások (OS-X, Safari és Firefox ... (2012.05.26. 13:36) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: fészbúk nélkül nem lehet ott hozzászólni?! (2012.05.25. 22:26) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • : Az a film szörnyű volt. De a képregények jók, volt pár számhoz szerencsém, ha a magyar ifjak is va... (2012.05.25. 21:35) Menu új szerepben
  • Utolsó 20

Menu nem bánja, hogy nem nyert

2012.05.09. 23:09 Lanti_WTCC

Még most, három nappal Michelisz Norbert és a Zengő csapat szenzációs győzelme után is újabb és újabb interjúk látnak napvilágot, melynek alanyai természetesen a győztes és a győztes csapat. Szokásunkhoz híven, most is megpróbálunk egy másik úton járni. Ez az út most ahhoz a szimpatikus úriemberhez vezetett, aki tavaly elvette tőlünk a lehetőséget, hogy már akkor a legjobb eredményt ünnepeljük. Sőt, az első futamon idén is majdnem elvett tőlünk minden lehetőséget, de a másodikon miatta lett egy kicsit még izgalmasabb a sporttörténeti győzelem.

Természetesen Alain Menuről van szó, akiről Michelisz Norbi legutóbbi beszélgetésünk során csak a legjobbakat tudta elmondani. Ennek okán felkerestük a svájci versenyzőt, aki boldogan válaszolt kérdéseinkre, noha annak tárgya egyáltalán nem ő volt, hanem a mi büszkeségünk: Michelisz Norbert és a Zengő csapat.

Egy évvel ezelőtt az első futamon megverted Norbit. 1 másodperccel előtte értél célba. Éreztél bármiféle negatív megnyilvánulást emiatt a szurkolók részéről, akik egyértelműen Michelisz Norbi miatt mentek ki a pályára.
Tökéletesen emlékszem a tavalyi győzelmemre. Második alkalommal érkeztem Budapestre és a Hungaroringe, miután 2001-ben az FIA GT-ben Prodrive/Fearrarival már versenyeztem itt. Nagyszerű volt ilyen hatalmas és csodálatos szurkolótömeg előtt győzelmet aratni… és nem… nem volt semmiféle negatív reakció sem a szurkolók részéről! Éppen ellenkezőleg, nagyon barátságos volt velem mindenki… de természetesen nem éljeneztek annyira, mint amikor Norbi nyert.

Idén a második futamon fordult a sorrend. Úgy hírlik, hogy miután feljöttél a második helyre, azt vártad, hogy Norbi talán hibázik, de az utolsó körökben már azt kívántad, hogy nyerje meg. Valóban örültél Michelisz Norbi sikerének?
Nem, abszolút nem akartam, hogy Norbi hibázzon, de amikor feljöttem a második helyre, tudatosult bennem, hogy ha hibázik, akkor megnyerem a futamot és természetesen enyém a plusz hét pont, ami nagyon jól jön a bajnokságban.

Az viszont igaz, hogy örültem Norbi és a Zengő csapat győzelmének. Tudtam, hogy ez olyan lenne számukra, mint egy valóra vált álom, szóval igazán nem keseregtem azon, hogy ezúttal nem én győztem. Ő, Ők sokkal jobban megérdemelték ezt a győzelmet, mint én!

Úgy tudom, versenymérnököd, Albert Lau a leintéskor ugyanezt mondta, vagyishogy Norbiék megérdemelték a győzelmet. Szoktatok beszélni a magyar csapatról? És úgy általában, mi a mezőny véleménye Norbiról és a Zengő csapatról?
Igen! Albert és a teljes RML/Chevrolet csapat úgy véli, hogy Norbi abszolút megérdemelte a győzelmet. Nagyon jó rajtot vett, elhúzott tőlünk és igazi profiként irányította a versenyt. Természetesen nem beszélhetek versenyzőtársaim nevében, de az RML/Chevrolet véleménye, hogy Norbi és a Zengő csapat általánosságban jó munkát végez. Korábban hátrányban voltak, mivel egy autóval mentek csupán, de az ő napjukon bárkit képesek legyőzni, mint ahogy azt vasárnap be is bizonyították!

Tudtad, hogy Zengő Zoltán minden verseny előtt bokszról bokszra jár és minden versenyzőnek sok szerencsét kíván? Senki más nem tett még ilyet korábban azokban a kategóriákban, amelyekben versenyeztem. Nagyon szép tőle, kedves ember…

Milyen a kapcsolatod Norbival? Ő azt mondta nekem, hogy te mindig is nagyon fair voltál vele és nagyon szeret veled beszélgetni.
Örömmel hallom, hogy Norbi kedvel engem, mivel úgy érzem, ő egy igazán kedves és udvarias srác, és úgy vélem, hogy akár barátok is lehetnénk, ha több időnk lenne jobban megismerni egymást. Ami a versenyzői oldalát illeti: Lenyűgözött a makaói győzelme! Újoncként nyerni azon a helyen, olyan kevés tapasztalattal a háta mögött, olyan eredmény, amire igazán büszke lehet. Számomra az a győzelem sokkal lenyűgözőbb volt, mint a vasárnapi.

Mondd, milyen érzés ekkora tömeg előtt versenyezni? Szívesen jössz Magyarországra?
Egyszerűen leírhatatlan! A tavalyi fantasztikus volt, de az idei is hasonlóan lenyűgöző volt. Nagyszerű volt látni az emberek lelkesedését, és egyáltalán nem bántam, hogy 95%-uk Norbi nevét kiabálta.

A múlt hétvége a bajnokságnak is egy hatalmas reklám volt! Volt egy kis szabadidőm és szétnéztem Budapesten. Buda látványa egyszerűen lenyűgöző!

Végezetül. Második vagy a bajnokságban. Még abszolút nyitott minden. Mit üzensz a magyar szurkolóidnak?
Azt üzenem a magyar szurkolóknak, hogy nagyon büszke lennék, ha én lennék az a versenyző, akit éltetnek, azután, hogy beleuntak Norbi (és talán Gábor) éltetésébe :)… ez csak vicc természetesen! :)

Forrás: Motorsportal (Száva-Nagy Zsolt)
Fotó: WTCC Media

Címkék: menu

6 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Javító Zoli 2012.05.09. 23:30:49

Elképesztő nagyot nőtt a szememben az öreg. :-D
Eddig is sokra tartottam, a higgadt, precíz stílusáért.

Viszont kevés szó esik (mondjuk érthető okból) két másik emberről, akik azért elképesztőt alkottak. Mehdi Bennani, aki élete versenyét futotta, illetve Tom Coronel az első futamban nyújtott "ámokfutása" révén okozott nálam ázsió emelkedést.
Tudsz róluk valami (hungaroringes) infót? Már a Coronel videón kívül...

Negrogo 2012.05.09. 23:45:07

Norbi mellett en Coronel fan vagyok de most Menu ha nem is annyira de szimpatikussa valt. Bennani igazbol sokat nem csinalt. Rajtolt egy atlagon alulit, vonatozott majd mikor vegre elozni tudott ot is eloztek szoval maradt ugyan abban a pozicioban. Elso dobogoja de nem hiszem, h elete versenye...

hupihun 2012.05.10. 07:23:56

Szeretném megjegyezni, nem lökte ki Menü az első versenyen Micheliszt. Az csak Bennanni védekezésének következménye volt, rátolta :)

imrebende 2012.05.10. 10:23:48

lesz még olyan mikor Norbi összeakad Menu-vel. Akkor is szeressétek ám :)

gazdinf 2012.05.10. 11:51:37

fogynak a "szimpatikus" pilóták :)
mióta Ng állandóan összeakasztja a bajszát Wéber Gabival, azóta ő se kedvenc

Javító Zoli 2012.05.10. 20:18:35

@imrebende: Akkor is csipázni fogom :-D
Sajna sokan nem fogják föl, hogy a túraautózás nem a kisasszonyok sportja, itt márpedig recsegnek a lökhárítók, törnek a tükrök, horpad a lemez. Ez egy ilyen buli. Valahol a tudáson túl nagy szerepe van a szerencsének is. Tarquini és Muller szlovákiai manővere a klasszikus pályaautós (gokartos) iskolához tartozik, szinte mindenki él ilyen és ehhez hasonló "piszkos" trükkökkel. Néha büntetik, néha nem. Ha ilyet csinál Menu, attól még jó versenyző lesz. Ahogy Muller is....csak nem szimpi a manus.
süti beállítások módosítása