WTCC Hírblog

Napi rendszerességgel frissülő hírblog a Túraautó Világbajnokság (WTCC) eseményeiről.

Főoldalra

Translate

Facebook

Címkék

alfa (2) anett (7) arai (1) arena (2) ballaszt (13) bamboo (10) barlesi (5) barth (5) bennani (4) beszámoló (3) bmw (4) boardman (6) btcc (9) büntetés (1) cerqui (1) chevrolet (47) chilton (6) coronel (51) corsa (1) corthals (1) couto (1) dahlgren (26) danielsson (1) daste (10) dudukalo (5) életképek (15) engstler (15) eredmények (32) események (5) etcc (49) eurosport (9) fabiani (3) ficza (3) ford (34) fordulók (1) gáspár (5) gene (2) giovanardi (3) gondolatok (2) gumik (1) gyász (1) hang (3) háttér (8) hernandez (2) hírek (3) honda (8) huff (39) hungaroring (2) időmérő (2) infok (1) inside (1) kép (1) közvetítés (11) lada (24) listák (7) loeb (2) lotti (1) lukoil (3) macdowall (3) macdowell (1) magyar (4) menu (26) michelisz (110) monje (5) monteiro (20) monza (1) muller (46) naptár (26) nash (11) ng (6) nissan (1) nykjaer (12) oriola (8) összefoglaló (3) oyoung (22) pályák (1) peugeot (4) player (1) poulsen (3) program (7) proteam (8) rcm (27) roal (5) rydell (4) seat (23) sigacev (2) statisztika (9) stcc (15) str (4) sunred (21) superstars (1) sutil (1) szabályok (16) taniguchi (2) tarquini (22) technika (2) teszt (5) thompson (21) tim (3) tta (3) turkington (8) tutumlú (3) twitter (11) újonc (11) unicorse (19) vaillant (1) video (126) villa (19) volvo (29) wéber (31) wiechers (10) yokohama trophy (2) zanardi (9) zengő (47) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • argu fisto: Hát én kicsit sajnálom, hogy elköltözik az oldal, úgy megszoktam! Már október óta rendszeres olvas... (2012.05.26. 19:07) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • Lanti_WTCC: @korzo: Meg fogjuk változtatni a kommentek színét, és megpróbálom úgy kialakítani, hogy ne csak FB... (2012.05.26. 16:28) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: Mondjuk ez nem is akkora baj, mert úgyis olvashatatlanok a hozzászólások (OS-X, Safari és Firefox ... (2012.05.26. 13:36) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: fészbúk nélkül nem lehet ott hozzászólni?! (2012.05.25. 22:26) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • : Az a film szörnyű volt. De a képregények jók, volt pár számhoz szerencsém, ha a magyar ifjak is va... (2012.05.25. 21:35) Menu új szerepben
  • Utolsó 20

Menu új szerepben

2012.05.25. 18:40 Lanti_WTCC

Alain Menu új szerepben lép pályára a WTCC jövő heti Portugáliai állomásán, a svájci pilóta Michel Vaillant megszemélyesítéseként köröz majd Portimaoban. Korábban már beszámoltunk róla, hogy az ötvenes években rendkívül népszerű képregényhős idén újra színre lép, ám a Forma-1-et a túraautó világbajnokságra cseréli. A Michel Vaillant sorozat hazánkban kevésbé ismert, külföldön viszont megvesztek érte az autósport rajongók, és a jelenlegi pilóták jó része is lyukasra olvasta az elképzelt francia pilóta kalandjairól szóló újságokat.

Portugáliában Menu autója új festést kap, a Vaillant-féle piros-fehér-kék színkombináció jellemzi majd, a motorháztetőn a képregényhős ismert emblémájával. Az élmény teljessége érdekében Menu komplett szerelőgárdája az új színvilágnak megfelelő ruházatot visel majd, akárcsak Eric Néve, akik Jean-Pierre Vaillant, Michel bátyja szerepébe bújik, mint a Vaillante csapat vezetője.

"Kidolgoztuk a komplett átállást. Alain/Michel tűzállója, a csapatruházat, az autók, de még a kamion és garázs dekorációja is átalakul. Sőt, ellátogatunk Brüsszelbe is, a Michel Vaillant Klubba. Azért tesszük mindezt, hogy népszerűsítsük a WTCC-t, mert biztos vagyok benne, hogy a Vaillant képregények még generációkon keresztül ott lesznek az emberek fiókjaiban" - magyarázta Néve.

Alain Menu is nagyon készül már a pillanatra, amikor egy olyan versenyző szerepébe bújhat, akinek gyermekkorában Ő is nagy rajongója volt.

"Boldog és izgatott is vagyok egyszerre, hiszen Michel Vaillant a fiatalságom egy fontos szereplője volt. Gyermekként, sőt tizenévesként az összes képregényét elolvastam, és közben arról álmodoztam, hogy egyszer forma-1-es versenyző leszek. Sosem gondoltam volna, hogy egy nap én fogom megtestesíteni őt" - lelkendezett a tanár úr.

Michel Vaillant személyét egy francia képregényíró, Jean Graton alkotta meg még 1957-ben. A nemes lelkű pilóta az évek során minden várakozást felülmúlóan nagy sikert aratott, kereken hetven szám született, ezen kívül pedig még jó pár különleges kiadás, melyeket 15 nyelvre fordítottak le. Az elmúlt 55 év során számos film is készült Vaillant-ról, ezek közül a leghíresebb a Luc Besson által 2003-ban rendezett Michel Vaillant - Need for Speed mozi.

A történet röviden:

A Vaillante cég egy szállítmányozással foglalkozó francia családi vállalkozás, melynek vezetője, Henri Vaillant úgy dönt, hogy saját csapatával beszáll a Forma-1-be. A hetven rész az ő autósportos kalandjaikról szól. Henri fia, Michel a versenyző, állandó csapattársa pedig egy amerikai jóbarát, Steve Warson. Henri helyét idővel Michel bátyja, Jean Pierre vette át a csapatvezetői székben.

Vaillant számtalan nagy sikert ért el a képregény lapjain, négyszer lett forma-1-es világbajnok, kétszer megnyerte az Indianapolis 500-az, és szintén négyszer a Le Mans 24 órást. Emellett kisebb bajnokságokban, raliversenyeken, sőt még a Dakaron is rajthoz állt. A sikerek mellett viszont sok kudarcot is megélt már a csapat.

Vaillant legnagyobb ellenfele a képregényben egy titokzatos alak, akit csak "The Leader", azaz a "A Vezető" néven emlegetnek. A Leader-t buddhista szerzetesek nevelték, és a vallás titkos fortélyait alkalmazva szerez magának hihetetlen képességeket. Csapata mindig a legmodernebb technikákat alkalmazza, és agresszív, veszélyesen vezető pilótákat ültet az autókba.

A képregény lapjaira egyébként olyan valós személyek is felkerültek, mint Jacky Ickx, Patrick Tambay, Thierry Boutsen, René Arnoux vagy Éric Bernard. Az utolsó, hetvenedik számot 2007-ben adták ki.

"Michel Vaillant-ban az a legcsodálatosabb, hogy valahol a fikció és a valóság között áll. A történeteket pontosan és hitelesen írták meg, profi versenyzők mondták azt, hogy nem lepődnének meg, ha egyszer megjelenne a pályán. Nos, ez most be is következik" - mondat Philippe, Jean Graton fia.

"Szerettem volna egy új kezdetet adni Michel Vaillantnak. Ha marad a Forma-1-ben, és továbbra is a Vaillante lesz a legeredményesebb gyártó, abban nincs semmi kalandos. Vannak pillanatok, amikor egy hősnek új kihívások elé kell néznie. Amikor bekerül az oroszlánok közé, egyedül van, és újra be kell bizonyítania, mire képes."

"A WTCC tökéletes ehhez, hiszen az itt versenyző pilóták a legjobbak közé tartoznak, de mégsem lettek a sztárság áldozatai. A bajnokság kemény, és az igazi autóversenyzésről szól, nem a celebekről és a pénzről. A WTCC-s autók úgy néznek ki, mint egy utcai kocsi, és nem úgy, mint egy űrhajó. Ez a tökéletes hely Michel Vaillant számára, hogy bebizonyítsa, semmit sem változott a versenyzés iránt érzett szenvedélye" - zárta Philippe Graton.

Akár hogyan is végződik a történet, Michel Vaillant már eddig is olyan hatást gyakorolt az autósportot szeretőkre, amire élő ember talán nem is lett volna képes. Neve úton-útfélen beszivárog a valóságba, kézlenyomata ott van azon az emlékműn, amit a többszörös Le Mans 24 órás bajnokok tiszteletére építettek, Brüsszelben pedig utcát neveztek el róla. Ami viszont a legfontosabb, hogy a Vaillant képregények hatására sok-sok fiatal döntött úgy, hogy egy nap autóversenyző szeretne lenni. Sokuknak már sikerült, másoknak majd csak ezután fog.

Címkék: chevrolet menu vaillant

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.05.25. 21:35:52

Az a film szörnyű volt. De a képregények jók, volt pár számhoz szerencsém, ha a magyar ifjak is valami hasonlón nevelkedtek volna most egész biztosan egy sokkal motorsport-kedvelőbb országban élnénk.
süti beállítások módosítása