WTCC Hírblog

Napi rendszerességgel frissülő hírblog a Túraautó Világbajnokság (WTCC) eseményeiről.

Főoldalra

Translate

Facebook

Címkék

alfa (2) anett (7) arai (1) arena (2) ballaszt (13) bamboo (10) barlesi (5) barth (5) bennani (4) beszámoló (3) bmw (4) boardman (6) btcc (9) büntetés (1) cerqui (1) chevrolet (47) chilton (6) coronel (51) corsa (1) corthals (1) couto (1) dahlgren (26) danielsson (1) daste (10) dudukalo (5) életképek (15) engstler (15) eredmények (32) események (5) etcc (49) eurosport (9) fabiani (3) ficza (3) ford (34) fordulók (1) gáspár (5) gene (2) giovanardi (3) gondolatok (2) gumik (1) gyász (1) hang (3) háttér (8) hernandez (2) hírek (3) honda (8) huff (39) hungaroring (2) időmérő (2) infok (1) inside (1) kép (1) közvetítés (11) lada (24) listák (7) loeb (2) lotti (1) lukoil (3) macdowall (3) macdowell (1) magyar (4) menu (26) michelisz (110) monje (5) monteiro (20) monza (1) muller (46) naptár (26) nash (11) ng (6) nissan (1) nykjaer (12) oriola (8) összefoglaló (3) oyoung (22) pályák (1) peugeot (4) player (1) poulsen (3) program (7) proteam (8) rcm (27) roal (5) rydell (4) seat (23) sigacev (2) statisztika (9) stcc (15) str (4) sunred (21) superstars (1) sutil (1) szabályok (16) taniguchi (2) tarquini (22) technika (2) teszt (5) thompson (21) tim (3) tta (3) turkington (8) tutumlú (3) twitter (11) újonc (11) unicorse (19) vaillant (1) video (126) villa (19) volvo (29) wéber (31) wiechers (10) yokohama trophy (2) zanardi (9) zengő (47) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • argu fisto: Hát én kicsit sajnálom, hogy elköltözik az oldal, úgy megszoktam! Már október óta rendszeres olvas... (2012.05.26. 19:07) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • Lanti_WTCC: @korzo: Meg fogjuk változtatni a kommentek színét, és megpróbálom úgy kialakítani, hogy ne csak FB... (2012.05.26. 16:28) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: Mondjuk ez nem is akkora baj, mert úgyis olvashatatlanok a hozzászólások (OS-X, Safari és Firefox ... (2012.05.26. 13:36) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: fészbúk nélkül nem lehet ott hozzászólni?! (2012.05.25. 22:26) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • : Az a film szörnyű volt. De a képregények jók, volt pár számhoz szerencsém, ha a magyar ifjak is va... (2012.05.25. 21:35) Menu új szerepben
  • Utolsó 20

Makaói előzetes Juni Gyuritól

2011.11.17. 12:29 Lanti_WTCC

Pár nap múlva én is Makaóban leszek, és beleborzongok a tudatba, hogy egy órányira járok a legenda, Bruce Lee szülőhelyétől. Lehet, hogy a Kicsi Rigóból nem lesz egy nap alatt sárkány, de, hogy a tavalyi második futamot Michelisz Norbert nyerte az biztos. Abban a félórában vérrigó lett belőle. És a vérrigó megfutamította a sárkányt! És ez nem mese. Láttam! És ez is borzongató!

Mielőtt tovább fűzném a szálakat, szeretném megköszönni, hogy hiányoltatok, kerestetek minket. Éreztük, láttuk, hogy hiányoznak a videók, a megszokott írások, de a szorító gazdasági állapot, több és több jelenlétet követelt meg a munkahelyünkön, így a hosszabb utakat ki kellett hagyjuk. Köszönöm, Anett és Ildikó lelkes munkáját, öröm volt látni a sok hozzászólást továbbra is, csak a téma volt szomorú. Mert a lányok egyet nem tudnak: nyerni, dobogót, pontokat szerezni. Ez már az autó és Norbi összhangjának az eredője. És azt se felejtsük, nem mindegy, hogy a teltházas Hungaroringről jelentjük sírva, vagy éppen most estünk ki az élről, és erre kellene magyarázat, zokogva. De, mindenről tudtatok, tényleg ügyesek voltak a cikkek, fotók.

Hanem, ez mégis az utolsó derbi. Nincs tovább! Három napon belül Független Világbajnokok (Yokohama Trophy) lehetünk, erős 23 pont a hátrányunk a dán Poulsennel szemben. Igen, ez sajnos inkább matematikai esély, bár dupla pontokat osztanak, nekünk már az sem jó, ha mögöttünk hárommal mindig bekocog a nagy vetélytárs. Küzdenie sem kell.

A taktikánk egyértelmű. Poulsen tekintetében parketta (szleng, értsd: padlógáz) és lendület!. És mindez úgy, hogy kell az autó a második futamon is! A lényeg, hogy a privát értékelésben a lehető legnagyobb különbséggel verjük a dánt. Ha ezért az élen kell autózni, legyen, de, a középmezőnyben is lehet nyerni ebben az értékelésben, így nem az élen autózás a cél!

Mindent látni fogtok, jönnek újra a videók és még egyszer idén belekiabáljuk az éterbe: Nóóórbiii!

Szereti, imádja ezt a pályát. Jó az emlék, de jó-e az autó is? Coronel mutatja a negyedik helyen, hogy ez a technika jelenleg a második erő a mezőnyben. A beállításokkal előttünk járnak, és ez némileg amortizálja az önbizalmunkat.

Már csak egy gondolat. Megértek mindenkit, aki morgolódott a versenynaptár miatt. Őszintén, én sem értem, hogy az egy hónapos augusztusi szünet után, miért kell megint másfél hónapot várnia a publikumnak és mindenkinek. Persze, szállítás, logisztika, értem. De, akkor minek oda Valencia? Augusztusban szállít, szeptember elejétől, közepétől versenyez. Ebben az információs versenyben hónapok nem maradhatnak ki.

Azt tudtuk volna leírni egyébként ezekben az időkben, hogy Yvan Muller megint körbetekerte a Genfi tavat egy kerékpáros versenyen, néhányan hosszú távú versenyekre neveztek, mások érdektelen lokális sprintekre, egyéb ralikra, hogy tartsák a kondijukat. Én meg kreálhattam volna ilyen híreket. Pl:

Michelisz és szerelme örökbefogadáson gondolkoznak! És akkor láttok egy fotót az oldalon, amin, nemhogy gyerek nincs, de a híres pár a pécsi állatkert egyik ketrece előtt pózol egy mosómedvével. Remek! Vagy: A legjobb szakács Michelisz! Itt pedig egy üres kondért mutat esetlenül a kamerába, egy halászlé fesztiválon, ahol ő volt a leggyorsabb, akinek elfogyott a levese. Szuper!

Szóval, ezek a bulvár vezércselek, csak elterelnék a figyelmet arról, hogy ezekben a szünetekben, csapat is, versenyző is, néző is leereszt. Nincs mese, ne szépítsük Ha ezt a jövőben is így nyomjuk, a start pillanatában ott fog mindenki elaludni a helyszínen, ahol van, akár a motorházra borulva és a tévék előtt. Annyira elmesélném valakinek, hogy szétrobbantam a távol keleti libalegelőktől, az egyperces „pályáktól”. És egy szavunk nem lehet, mert a szállítást a szervezők vállalják. Csak, győzd repjeggyel… Vannak persze a kis pályának is erős hagyományai. Amerikában, Angliában nem ritka az ilyen szűk csiki-csuki pálya. Rolex Cup-ot láttam 47 mp-s pályán és a BTCC-ben sem ismeretlen ez a műfaj. Igen, de ez a Világbajnokság vagy mi… Keresek egy pszichiátert, és igen, akarok róla beszélni! Később!

Most viszont ébresztő! Lehet nekünk is szerencsénk végre, és végül is van esély megfordítani az utolsó pillanatban a sporttörténelmet. A kicsi rigó most átvedlik vérrigóvá ismét és még be is öltözik sárkánynak! Bejöhet! A szerencse távol-keleti központjában, miért ne? Gyerünk!

Forrás: zengodension.hu
Fotó: zengodension.hu, michelisz.net

Címkék: michelisz

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása