WTCC Hírblog

Napi rendszerességgel frissülő hírblog a Túraautó Világbajnokság (WTCC) eseményeiről.

Főoldalra

Translate

Facebook

Címkék

alfa (2) anett (7) arai (1) arena (2) ballaszt (13) bamboo (10) barlesi (5) barth (5) bennani (4) beszámoló (3) bmw (4) boardman (6) btcc (9) büntetés (1) cerqui (1) chevrolet (47) chilton (6) coronel (51) corsa (1) corthals (1) couto (1) dahlgren (26) danielsson (1) daste (10) dudukalo (5) életképek (15) engstler (15) eredmények (32) események (5) etcc (49) eurosport (9) fabiani (3) ficza (3) ford (34) fordulók (1) gáspár (5) gene (2) giovanardi (3) gondolatok (2) gumik (1) gyász (1) hang (3) háttér (8) hernandez (2) hírek (3) honda (8) huff (39) hungaroring (2) időmérő (2) infok (1) inside (1) kép (1) közvetítés (11) lada (24) listák (7) loeb (2) lotti (1) lukoil (3) macdowall (3) macdowell (1) magyar (4) menu (26) michelisz (110) monje (5) monteiro (20) monza (1) muller (46) naptár (26) nash (11) ng (6) nissan (1) nykjaer (12) oriola (8) összefoglaló (3) oyoung (22) pályák (1) peugeot (4) player (1) poulsen (3) program (7) proteam (8) rcm (27) roal (5) rydell (4) seat (23) sigacev (2) statisztika (9) stcc (15) str (4) sunred (21) superstars (1) sutil (1) szabályok (16) taniguchi (2) tarquini (22) technika (2) teszt (5) thompson (21) tim (3) tta (3) turkington (8) tutumlú (3) twitter (11) újonc (11) unicorse (19) vaillant (1) video (126) villa (19) volvo (29) wéber (31) wiechers (10) yokohama trophy (2) zanardi (9) zengő (47) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • argu fisto: Hát én kicsit sajnálom, hogy elköltözik az oldal, úgy megszoktam! Már október óta rendszeres olvas... (2012.05.26. 19:07) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • Lanti_WTCC: @korzo: Meg fogjuk változtatni a kommentek színét, és megpróbálom úgy kialakítani, hogy ne csak FB... (2012.05.26. 16:28) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: Mondjuk ez nem is akkora baj, mert úgyis olvashatatlanok a hozzászólások (OS-X, Safari és Firefox ... (2012.05.26. 13:36) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • korzo: fészbúk nélkül nem lehet ott hozzászólni?! (2012.05.25. 22:26) ELKÖLTÖZTÜNK!!!
  • : Az a film szörnyű volt. De a képregények jók, volt pár számhoz szerencsém, ha a magyar ifjak is va... (2012.05.25. 21:35) Menu új szerepben
  • Utolsó 20

ZTCC - Suzuka

2011.11.02. 09:32 Lanti_WTCC

Végre ismét jelentkezett a ZTCC rovat a Zengő Dension csapat hivatalos honlapján, Szabó Ildikó ezúttal a suzukai élményeket fogta egy csokorba.

Kedden délelőtt landoltunk Nagoya mesterséges szigetére épült repterén. Ahogy tavaly Oszakában, itt is egyből feltűnt a japánokra annyira jellemző tisztaság, és a WC ugyanúgy gombnyomásra "énekelt", mint az előző idényben.

Szerencsére az utunk Suzukába rövidebb volt a tavalyinál, viszont a tömeg nem változott, a városok és falvak ugyanolyan zsúfoltak voltak. Az autópályán számunkra idegen, már-már ismeretlen autótípusok bukkantak fel. A legkülönbözőbb törpe méretű Toyoták, (nem Esztergomban gyártott) Suzukik, Hondák, Hyundaiok, melyekbe Juni Gyuri és Bári Gergő origamivá hajtogatva sem fért volna be. Az utak minősége verhetetlen, cunami ide, földrengés oda. A hivatásos sofőrök fegyelmezettek, sapkában és kesztyűben vezetnek, autójuk ülését japán csipkeminta díszíti, terítő formájában. 

Mikor megpillantottuk a Formula-1-es közvetítésekből már jól ismert óriáskereket - melyre sajnos nem sikerült felülnünk-, tudtuk, jó helyen járunk. Azon viszont igencsak meglepődtünk, hogy egy hullámvasút is kanyargott, közvetlenül az úttest mellett. Tovább haladva a szállodánk felé, felismertük, hogy ez bizony egy vidámpark, de nem a felnőtteknek készült, hanem kifejezetten a gyerekeknek.

A szálloda elsőre igazi csalódást okozott nekünk, mivel Oszakában tisztes mennyiségű sörrel - két raklappal - vártak minket; ám ennek Szuzukában szó szerint hűlt helyét találtuk.  A szobák mérete a tavalyihoz - és úgy általában a japánokhoz - hasonlóan kicsi volt. Egy kétágyasba próbáltak bepréselni négy jól megtermett szerelőt, de nagy küzdelmek árán, sok telefonálás után és megszámlálhatatlan mennyiségű hajlongás mellett sikerült elérni, hogy a létszámuknak megfelelő, és az általam megrendelt, kényelmes szobát kapjanak - két vécével. Két multifunkcionális vécével - egészen pontosan. 

És akkor most beszéljünk a japán csajokról! És most vettem egy nagy levegőt. Hát hogy is fogalmazzak? Egészen biztosan kicsik. Csoszognak. És ikszlábúak. Bár Tyra Banks azt mondja, hogy a divat új központja Japán, én mégsem szeretnék olyan divatos lenni, mint ők. Legalábbis ami az átlagos japán lányokat illeti. Teljesen mindegy, mekkora a lába, biztos, hogy három számmal nagyobb cipőt vagy csizmát, leggyakrabban szőrős hótaposót húz fel. Hozzá színben egyáltalán nem passzoló szoknyát, ahhoz anyagához nem illő blúzt választanak, és a legnagyobb melegben sállal, kalappal dobják fel a szettet. Ami viszont mindannyiukról elmondható, slamposságuk ellenére nagyon ápoltak, és nem festik a hajukat.

Ellenben a hostessek... Meseszépek! Nő létemre csak úgy kapkodtam a fejem a paddockban. Csinosak, nőiesek, szép a bőrük, sugárzik belőlük a báj, kecsesen mozognak, s ami talán még fontosabb, rendkívül kedvesek. 

A férfiak... Alacsonyak, és a divat terén nagyon változó képet mutatnak. Az öltönyös stílustól a sportosig minden megtalálható. Ami feltűnt: sokan festetik vörösre a hajukat. 

Most pedig kicsit a mi fiainkról! Olyan élményben volt részük, ami maradéktalanul feltöltötte őket. Ez pedig a hagyományos japán fürdő, a Kur Garden. A beszédes név ne tévesszen meg senkit, ott ugyanis a férfiak és a nők elkülönítve is megmártózhatnak a meleg vízben, és élvezhetik a szauna jótékony hatását - mindezt anyaszült meztelenül! Sajnos képet erről nem tudok mutatni... A koedukált részben már kötelező volt a fürdőruha, ott pezsgőfürdőben és kültéri medencében is csobbanhattak a kevésbé fázósak.

Gyuri kitért volna a hitéből, ahogy a fiúk közül néhányan megtették, ha ismét Pepitunál kellett volna ennie, mert a kínálat többnyire a már jól ismert volt. Ott reggeliztünk, ebédeltünk, vacsoráztunk hat napon keresztül. Természetesen tésztát piros-fehér-zöld szósszal, paellát így és úgy, és salátát minden mennyiségben. Ha inni akartunk, választhattunk: kávé, víz vagy kóla. Legnagyobb bánatunkra a gyümölcs pedig teljesen kimaradt. Megfizethetetlenül drága, mint sok minden ebben az országban.

Ami a japánok autóversenyzéssel kapcsolatos viszonyát illeti... Egyszerűen imádják a motorsportot! Legyen szó WTCC-s, Formula1-es vagy rali pilótáról, végtelen tisztelettel és büszkeséggel tekintenek rájuk, elismerik a teljesítményüket. Ezt bizonyítja, hogy a verseny napján, már reggel fél 9-kor ömlött a tömeg a pályára, rengetegen voltak. Egész családok választották vasárnapi programnak nemcsak a WTCC-t, hanem a betétfutamként megrendezett Super Taikyut is. Ez egy hosszútávú verseny, amihez a teljes vonalvezetést használhatták a versenyzők. A mai napig nem értem, hogy a túraautó VB mezőnye miért kényszerült az alig több mint 2,2 km-es East Course-t használni... Főleg úgy, hogy a célegyenesben négy hatalmas kivetítőn láthatták a nézők a verseny minden pillanatát.

Láttunk ezt-azt Japánból, de kimaradt az életünkből egy igazi karaoke party, egy hamisítatlan szusi étterem, az óriáskerék is. Reméljük, jövőre sikerül pótolnunk.

Forrás és fotók: zengomotorsport.hu

Címkék: michelisz

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása